THKR er en konstruktørvirksomhed med sans og passion for arkitektur.

Vi udfører projektering, planlægning og fagtilsyn på en bred vifte af byggeprojekter.

Vi arbejder indgående med byggeteknik, materialevalg, bygningskonstruktion, energi og bæredygtighed.

Med vores byggetekniske faglighed og indsigt i byggebranchen, forener vi praktiske erfaringer med teoretisk viden. Vi har indgående kendskab til byggeriets faser og stor viden om byggeteknik og byggeproces.

Med det fungerer vi som nøglepersoner i det moderne byggeri.

I THKR har vi erfaring med projektering, planlægning og udførelse af byggeprojekter, hvor vi med brug af digitale værktøjer og med kompetencer inden for ledelse og koordination, samarbejder bredt på tværs af byggeriets øvrige aktører.

Vi har øget fokus på det byggetekniske med stor respekt for den arkitektur, som danner helheden i en bygning. Vores fornemste opgave er at løse byggeriets konstruktive principper uden at gå på kompromis med de arkitektoniske hovedlinjer.

Via vores samarbejde med flere forskellige arkitekter, sikrer vi altid en høj arkitektonisk kvalitet i vores projekter.

Untitled-1.png

Vores fornemste opgave er at løse byggeriets konstruktive principper uden at gå på kompromis med de arkitektoniske hovedlinjer.

Vores ydelser

  • Tekniske tegninger, også kaldet arkitekttegninger, danner grundlag for tilrettelæggelsen af arbejdet på byggepladsen.

    Konstruktions- og sammenbygningsdetaljer, også kaldet knudepunkter, er detaljerede tekniske tegninger, som viser sammenbygningen af forskellige bygningsdele, hvor 2 eller flere normalkonstruktioner møder hinanden, fx. i tagfoden, hvor ydervæggen møder tagfladen.

  • Konstruktionsprincippet definerer bygningens art og opbygning, herunder byggesystem, hovedbærelinjer og princippet for overordnet stabilitet og lastnedføring. For installationer tages der stilling til hovedforsyning, føringsveje og teknikrum.

    De konstruktive og installationstekniske principper suppleres i de tidlige faser af overslagsdimensionering for at sikre, at der er plads nok. Med et klart defineret konstruktions- og installationsprincip, sikres grundlaget for de efterfølgende ingeniørdiscipliner: beregninger, dimensionering og eftervisning.

  • 3D-projektering er med til at sikre nøjagtigheden i et projekt. I de indledende projektfaser giver BIM-modellen (Building Information Modelling) overblik over bygningsgeometrien og danner grundlag for koordinering mellem de forskellige fagdiscipliner.

    Fx. kan 3D-modellen bruges til at koordinere, at de bærende elementer ikke kolliderer med de tekniske installationer. I de senere projektfaser sikres det via modellen, at der er sammenhæng i projektets enkeltdele og at den korrekte information vises og kommunikeres entydigt og konsekvent.

  • Ansøgningsmaterialet består normalt af hovedtegninger og overordnede oplysninger om bygningen, konstruktioner, materialer og installationer.

    Før kommunen kan udstede ibrugtagningstilladelse, skal der uploades dokumentation for at bygningsreglementets krav er overholdt.

  • Hoved- og detailprojektering omfatter udarbejdelse af projektmateriale i faserne efter et skitseforslag eller idéoplæg. Projektmaterialet kan bestå af hovedtegninger, bygningsdels-tegninger, detaljetegninger, tekniske beskrivelser, beregninger, tilbudslister, hovedtidsplan. m.m. og er det materiale, der danner grundlag for, at projektet kan prissættes og byggeriet gennemføres.

  • Byggelederen styrer og dokumenterer byggeriets samlede økonomiske, tids- og kvalitetsmæssige forløb.

    Fagtilsynet foretager på baggrund af en tilsynsplan kontrolopgaver på byggepladsen. Det sikrer, at arbejdet udføres i overensstemmelse med projektet og entreprise-aftalerne.

  • Energiforbrug for nye bygninger skal dokumenteres ved brug af energiramme. Energirammen beregnes i Be18, og i beregningen tages der højde for bygningens orientering, klimaskærmens enkelte bygningsdele og sammenbygningen mellem dem, sol- og skyggeforhold, ventilation, forsyning og tekniske komponenter. Ved mindre bygninger fx. sommerhuse og tilbygninger, kan en mere simpel varmetabsberegning anvendes.

  • Ved renoveringssager vil det ofte være aktuelt at foretage en besigtigelse og grundig registrering af de eksisterende forhold.

    Det kan også være nødvendigt at udføre bygningsundersøgelser, som fx. kan omfatte vurdering af konstruktionernes tilstand, termografering og måling af fugtindhold i gamle konstruktioner.

  • En 2D numerisk varmeberegning kan anvendes til detaljeret beregning af varmestrømme og temperaturfordelinger i komplekse konstruktioner og knudepunkter.

    Klimaskærmen skal sikres mod skadelig akkumulering af fugt som følge af fugttransport fra indeluften. Med transiente varme- og fugtsimuleringer (beregninger over tid) ved naturlige klimabetingelser kan konstruktionens fugtforhold vurderes.

Mød vores team

THKR består af et fire byggetekniske nørder med en fælles passion for arkitektur.

→ Se mere her